3 Ekim 2013 Perşembe

Belkide Bu Yazı İle Aşık Olursun



Bazen her şeyini seversin, bazen tek bir şeyini. Bazen gülüşüne aşık olursun, bazen zihniyetine. Bazen nefret ederek seversin, aslında nefret ettiklerine içten içe hayran olduğunun farkında değilsin. Bazen gözleri anlamlı gelir, bazen bakışları. Bazen aslında yanı başındadır, bazen ilk görüşte seversin.
Hepimiz farklı şekilde aşık oluruz, hepimiz farklı şekilde severiz ama ayrılınca hepimiz aynı duyguyu kaybederiz. Bir daha kimseyi sevemeyecek ve güvenemeyecek gibi hissederiz. Bir daha sevmekten korkarız.
Keşke ile başlayan her cümlenin ardında mutsuzluklar ve hayaller vardır. Her ayrılıktan sonra keşke ile başlayan cümleler kurarız. Keşke bitmeseydi, keşke gitmeseydi, keşke sevseydi.. Halbuki her gidişin bir gelişi vardır. Ondan giden sana gelir, senden giden başkasına. Hiç kendine sordun mu ben kimden geldim? Ben hep mi terk edildim?  Gerçekten hep gidenin ardından bakan mı oldum? İyi düşün elbet sende ardında yaralı bir kalp bırakmışsındır. Zaten herkes karşı tarafı suçlar. Kimse kendisinde hata aramaz. Belkide hep karşı taraf suçlandığı için ilişkiler biter, kim bilir. Bir kere kırılan on kere kalp kırar. İlk acı hiç bir zaman unutulmaz, kabul. Peki geçmişin acısını gelecekten çıkarmak saçma değil mi? Bence kimse kötü değildir. Sadece güvenmekten korkar. Hepimizin ortak buluştuğu bir nokta var. zaaflarımız. Çoğumuzun ortak buluştuğu zaaf ise aşklarımız. Zaaflarımızı birbirimize karşı kullanmamızda ne yarar var? Birbirimizin canını yakmamızda ne güzellik var? Acılar insana tecrübe katmalı, mutsuzluk değil. Mesela dön bak ardına, bir kere mi aşık olmuşsun? Çok seviyorum dediğin bu kaçıncı? Gerçekten sonun olduğunu düşündüğün bu kaçıncı sevgilin? Hepimizin annesi en az bir kere 'bunlara üzülme yavrum, ileride geçecek bunlara güleceksin' demiştir. Eminim hiç birimiz bunu dinlemedik. Bazı şeyleri yaşayarak tecrübe ediyoruz. Başkalarının lafından çok kendi duygularımızı önemsiyoruz. Hoş olması gerekende bu zaten. Canımız yanmadan büyüyemeyiz. İnan bana bunlar geçici şeyler.
Yatağında yatıp hıçkırıklara boğulup ağladığın adamı unutacaksın. Aynı yastık kılıfında farkında olmadan başka adamlar için ağlayacaksın. Camda yağmuru izleyip sigaranı içerken düşündüğün kadını unutacaksın. Aynı marka sigarayı yeni sevgilinin yanında içeceksin. Dinleyip hayallere daldığın şarkı eskiyecek, onu dinlemene sebep olan kişide eskiyecek. Yeni insanlarla, yeni şarkılarla tanışacaksın. Sevmek için ne duruyoruz, korkma.  Bu günün tekrarı yok. Aşk insandan hiç bir şey çalmaz, ayrılık geçer. Yeter ki sev. Kimse aşktan ölmedi, sadece hayatın güzelliklerini kaçırdı. Sen hayatı kaçırma. Bence bu yazıyı okurken bile bir yerlerde birini sevmelisin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder