21 Eylül 2013 Cumartesi

Güçlü Kadın Hikayesi


Yalnız kadınlar vardır. Yalnız, güzel ve güçlü görünen. 

Hepsinin ardında kocaman birer hayal kırıklığı..

Onlar sevmekten korkar, çünkü bilirler yine terk edileceklerdir. İşte bu yüzden güçlü görünmeye çalışırlar. Güçlü kadın hikayesi hep yalandır. Çünkü hiç bir kadın göz yaşlarına hakim olamaz. Acılar birikir, birikir ve ummadık bir anda dökülür. İşte o an anlaşılır ki, güçlü kadın hikayesi hep yalandır. 

Biz, sonunda dizlerimizi karnımıza çekip bir köşede ağlayacağımızı bile bile kalbimizi dinleriz. Anı yaşarız, mantığımızı inkar ederiz. Ve her seferinde de aynı şeyi yaşarız, hayal kırıklığı. Her şeyi oldurabiliriz de, bir türlü bizi sevmeyen adamı kılıfımıza uyduramayız. 

Bir zaman sonra pes ederiz. O an anlarız ki, güçlü kadın hikayesi hep yalandı.. Sonra bir bakarız, sırf kalbimiz daha fazla kırılmasın diye her şeyden elimizi ayağımızı çekmişiz. Ne hayallerimiz kalmış ne umudumuz. Yavaş yavaş, farkında olmadan ruhsuzlaşmışız. Sevmekten korkmuşuz. Kimimiz bir daha sevmek istememiş, aşktan kaçmışız. Kimimiz ise sevmek isteyip sevememişiz. Sonunda hepimiz bir köşeye çekilmişiz. Mutluluğu görmeye tahammülümüz kalmamış, dışarı çıkmamışız. Aydınlığa tahammülümüz kalmamış, perdeleri açmamışız.

Yaşanan acıları sindirdikten sonra hayata kaldığı yerden devam etmek diye bir şey yok. Her acı bir tecrübe olduğu gibi, aynı zamanda  hayatımızdan bir şeyler çalıyor. Kiminin umudunu, kiminin mutluluğunu, kiminin ise hayatını.

Umudu, mutluluğu, hayatı çalınmış kadından ise kork, canını yakar. Onun canını nasıl yakmışlarsa seninkini de öyle yakar. Ama güçlü kadından korkma, güçlü kadın yoktur ki. Öyle görünmeye çalışan kadın vardır. Sadece sevmekten kaçar, severse canının yanacağından korkar. Aşktan kaçar, ihanete uğrayacağından korkar. Bu yüzden yatağından çıkmaz, perdeleri açmaz, iştahı yoktur, yastıkları ıslaktır, az konuşur. Canı yanmıştır işte onun, şefkat bekler ama söyleyemez.

İşte böyle kadınlar vardır, uzaktan hayatı çözmüş, neşeli. Bir o kadarda hayattan umudunu kesmiş, bir daha sevmemeye yemin etmiş. Güçlü görünen, gerçek yüzünü sadece aynalara ve yastığına gösteren. 

Güçlü görünen kadının hikayesi vardır, güçlü kadın hikayesi yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder